A relatively new and modern school building, Hatcham Temple Grove Free School was let down by the solid black, heavy, ‘prison-like’ school gates that did not have an inviting entrance for the children, teachers, parents, visitors and prospective parents. The brief was to open up the entrance with a new bespoke school gate that kept a secure environment for the children, while adding a real impact to the area and giving the school a real presence.

Pylon Design used the idea of falling leaves blowing across the entrance to create a unique, bespoke school gate that met the brief in terms of design and construction. Incorporating the Hatcham corporate identity into the design, Pylon Design created a final solution that has been enthusiastically received as these new bespoke school gates add a real identity to the school and surrounding area.

Project Detail